Yhdistyksen tarkoituksena on toimia työttömien edunvalvontajärjestönä työttömyyden vähentämiseksi ja poistamiseksi Etelä-Kymenlaaksossa, ja työttömien toimeentulon parantamiseksi, sekä henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin kohottamiseksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää työttömien omaehtoista toimintaa työttömien aseman parantamiseksi, harjoittaa työttömien neuvontapalvelua ja tiedoitus- ja julkaisutoimintaa, sekä järjestää työttömien iltama- ja informaatiotilaisuuksia sekä harrastus-, virkistys-, opinto-, tutkimus-, urheilu- ja raittiustoimintaa.

Yhdistyksen Toiminta:

  • Yhdistys työllistää vaikeasti työllistettäviä pitkäaikaistyöttömiä ja maahanmuuttajia palkkatuella ja työkokeilulla sekä kuntouttavalla työtoiminnalla.
  • Yhdistyksen järjestämät erilaiset kurssit ovat olleet suosittuja.

Toiminnan rahoittajina ovat Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Haminan kaupunki. Ruokalan tilat saamme Haminan seurakunnalta maksutta käyttöömme.

Yhdistys on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

 

Työttömien ruokala toimii Haminan seurakunnan tiloissa Kulmakivessä:

  • maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10.30 – 12.15.  Ruoan hinta vain 3,50 euroa

Haminan terveysasemalla toimii Kanttiini:
avoinna: ma-to klo 8 – 14, pe 8 – 13

Haminan kirjastossa toimii kahvi0 Kerttu:

avoinna: ma-pe klo 10.00 -16.00

JÄSENET

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä täysi-ikäinen Suomen kansalainen joka on työtön ja työnhakijana työvoimatoimistossa maksamalla pienen jäsenmaksun. Meillä on myös eläkeläisjäseniä.

Työttömäksi näissä säännöissä katsotaan lomautetut, työttömyyskorvausta saavat, lyhennettyä työaikaa tekevät, työllistämiskoulutuksessa olevat, sekä työllisyysvaroin määräajaksi työllistetyt.

Kannatusjäseneksi voi liittyä rekisteröity yhdistys, tai muu oikeustoimikelpoinen yhteisö. Yhdistyksen nimi on Etelä-Kymen työttömät – EKYT ry, jonka toiminta-alue on  Hamina, Virojoki ja Miehikkälä.

JÄSENMAKSU 10 EUROA